Dejting och smink: Hur mycket är för mycket?

När det gäller dejting och smink kan det vara svårt att veta hur mycket du bör använda för att se bra ut utan att verka som att du har ansträngt dig för mycket. Detta är extra viktigt om ni har träffats på en av de bästa dejtingsidorna, då er första dejt kommer att vara din dejts första intryck av dig i verkliga livet.

Känn dig bekväm

Det viktigaste är att du känner dig bekväm och självsäker med din makeup. Det är inte nödvändigt att använda en massa makeup för att imponera på en dejt, ofta kan mindre verkligen vara mer.

Framhäv dina naturliga drag

Ett bra sätt att undvika att se ut som om man har ansträngt sig för mycket med sminket är att fokusera på att framhäva dina naturliga drag. Använd till exempel en lätt foundation eller BB-creme för att jämna ut hudtonen, och använd en rosa eller neutral tonad rouge för att ge ansiktet lite färg.

Använd neutrala nyanser

För ögonen kan du använda en lätt ögonskugga i neutrala nyanser och lägga på en eyeliner eller mascara för att framhäva dina ögon. Om du vill ha lite extra färg på läpparna kan du använda en lätt tonad läppenna eller läppglans.

Överdriv inte sminket

En annan viktig sak att tänka på är att inte överdriva med sminket, det är lätt att lägga på för mycket av varje produkt och det kan få dig att se konstgjord ut. Så, ta det lugnt och bygg upp sminket långsamt, bit för bit, och titta dig i spegeln under tiden för att se resultatet.

Att ha en dejt ska vara roligt och avslappnat, du ska känna dig bekväm i din hud, så använd bara så mycket smink som du känner dig bekväm med. Och kom ihåg att det viktigaste är inte hur mycket smink du har på dig, utan hur du är som person.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *