Bästa dejtingapparna i SverigeHitta den bästa dejtingappen för dig!

De tre bästa dejtingapparna i Sverige

När det gäller dejtingappar finns det ingen brist på alternativ. I Sverige finns det en uppsjö av dejtingappar att välja mellan, varav många har ett stort antal svenska användare. Detta ger dig en stor chans att träffa någon intressant person på någon av dejtingapparna.

Under de senaste åren har nätdejting blivit alltmer populärt över hela världen. Och Sverige är inget undantag. Det finns massor av bra dejtingappar i Sverige, bland annat Happy Pancake, Tinder och Badoo (bara för att nämna några). Men vilken av dem är bäst? Och vilken ska du använda om du letar efter svensk kärlek?

För att besvara dessa frågor har vi tagit en titt på de mest populära dejtingapparna i Sverige. Vi har också inkluderat information och lite rolig fakta om varje app (för vem älskar inte en bra trivialitet?). Så utan vidare, här är de bästa dejtingapparna i Sverige!

Två typer av dejtingappar

Bild på två telefoner som dejtar varandra med dejtingappar

Det finns så många olika dejtingappar tillgängliga nuförtiden att det är svårt att veta var man ska börja. De flesta dejtingappar kan dock grovt sett delas in i en av två kategorier: de som är utformade för dem som vill ha ett mer seriöst förhållande och de som är bäst för dem som vill inleda en kortare flirt.

Många appar är inriktade på båda, men vissa är mer inriktade på det ena eller det andra. Vissa appar är till exempel särskilt utformade för dem som letar efter en långsiktig partner, medan andra är bättre lämpade för personer som bara vill ha lite kul. Allt beror på vad du letar efter i en partner. Så oavsett om du letar efter något seriöst eller något mer avslappnat finns det säkert en dejtingapp som passar dig.

Många av dejtingapparna dock ofta även inriktade mot en mindre nisch såsom ElitSinglar som riktar sig mot mer välutbildade användare, eller Ourtime som är för de som är 50+. Det finns också appar som Bumble, som är utformad för att kvinnor ska kunna ta det första steget, och Grindr, som är för de som letar efter ett homosexuellt förhållande.

Om du vet vad du är utefter så kommer det att vara mycket lättare att hitta en dejtingapp som passar just dig. Så ta dig tiden och tänk på vad du vill så att du inte spenderar tid och pengar på fel dejtingappar.

Här är de bästa dejtingapparna i Sverige

När det gäller dejtingappar finns det ingen universallösning. Det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan och vice versa. Med det sagt finns det några dejtingappar som är särskilt populära i Sverige. I den här artikeln kommer vi att avslöja vilka vi tycker är bäst för svenska användare och berätta mer om de olika dejtingapparna. Det är viktigt att betona att det är svårt att hitta exakta medlemsantal för de olika dejtingapparna. Vi har utgått från den information som varje enskild dejtingapp har lämnat och utgår från att siffrorna är korrekta.

Match.com

Skärmdumpar av Match.com dejtingapp

Match är en av de äldsta dejtingsidorna som finns, och det finns goda skäl till det. Företaget har en lång historia av att framgångsrikt matcha människor och deras app är en av de bästa i branschen. Med över 500000 användare i Sverige finns det garanterat någon som är perfekt för dig. Och med en ganska jämn könsfördelning på 55% män och 45% kvinnor har du gott om alternativ.

Match appen är snabb och enkel att använda, så du kan börja hitta matchningar direkt. Dessutom finns appen tillgänglig för både Android och iPhone, så du kan ta den med dig vart du än går.

Om du vill använda en riktigt robust dejtingapp så är Match en app du inte bör missa. Med miljontals användare världen över och hundratusentals i Sverige kan du garanterat hitta någon som uppfyller alla dina kriterier. Och med omfattande filtreringsalternativ kan du vara väldigt specifik när det gäller vilken typ av person du letar efter.

Men Match är inte bara för dem som söker ett seriöst förhållande. Om du bara är ute efter en snabb flirt finns det gott om personer på Match som är öppna för den typen av saker.

När det gäller ålder passar Match bäst för personer mellan 25 och 55 år. Så om du är lite yngre eller äldre så finns det andra alternativ som kan passa dig bättre på den här listan. 

Match appen är gratis att ladda ner, så om du är intresserad så är det bara att testa utan risk!

Ourtime

Skärmdumpar av Ourtime Dejtingapp

Om du letar efter kärlek och sällskap är Ourtime den perfekta dejtingappen för dig. Ourtime är särskilt utformad för singlar över 50 år, så du kan vara säker på att alla du träffar är ute efter samma sak som du: en varaktig, kärleksfull relation. Och eftersom alla profiler granskas manuellt kan du vara säker på att alla på sajten är äkta. Med Ourtime kan du luta dig tillbaka, slappna av och låta appen göra jobbet åt dig. De matchar dig med kompatibla singlar i ditt område, och du kan börja skicka meddelanden och arrangera dejter i din egen takt.

Och på tal om dejter så anordnar Ourtime flera fantastiska evenemang där de bjuder in singlar med samma intresse i hopp om att de ska hitta någon. Dessa evenemang kan vara allt från vinprovning, matlagning, musikunderhållning eller kulturella aktiviteter.

När det gäller nätdejting är Ourtime en av de mest könsbalanserade apparna som finns. Med 51 % män och 49 % kvinnor är det lättare att hitta någon som uppfyller dina specifika krav. Ourtime vill inte dela med sig av hur många användare de har, men i våra tester så var det inte svårt att hitta någon i närheten.

eDarling

Skärmdumpar av eDarling dejtingapp

eDarling är en populär dejtingsida och dejtingapp i Sverige, och med över 200 000 användare finns det säkert någon för dig. Företaget bakom eDarling är samma företag som skapade ElitSinglar, så du kan vara säker på att kvaliteten är hög och att appen är väldigt användarvänlig.

För att börja använda eDarling, du behöver bara registrera dig med din e-postadress samt ett läsenord. Skapa sedan en profil och svara på några frågor om dig själv. eDarling använder svaren med ett komplext personlighetstest för att matcha dig med kompatibla singlar. Och när du väl är matchad kan du börja skicka meddelanden och ordna dejter i din egen takt.

Det finns ingen anledning att skynda på saker och ting, och med eDarling kan du ta god tid på dig och verkligen lära känna någon innan du träffar honom eller henne personligen. Och eftersom alla profiler granskas manuellt kan du vara säker på att alla på dejtingappen är äkta och söker samma sak som du: ett varaktigt, kärleksfullt förhållande.