Recension av Match.comFantastisk sida för att testa nätdejting!

Match.com Startsida
Skapa ett Match.com konto gratis!Världens största dejtingsida!
Match.com Omdöme
 • Registrering
 • Funtkioner
 • Säkerhet
 • Kundtjänst
 • App
 • Pris
4.9

Match.com recension - Testad av Sofia

Match.com är en av världens största dejtingsajter med miljontals aktiva medlemmar, inklusive hundra tusentals bara i Sverige. Sajten erbjuder en mängd användbara funktioner, såsom avancerade sök- och kommunikationsverktyg och en omfattande evenemangskalender.

Match.com organiserar även flera olika typer av evenemang för medlemmarna, så att du kan träffa likasinnade singlar i en rolig och avslappnad miljö. Då det ofta kan bli lite stelt när man träffas första gången efter att man har skrivit på en dejtingsida så är det just dessa evenemangen som vi tycker är det bästa med Match.com.

Match.com priser och medlemskap

När det gäller medlemskap, erbjuder Match.com två alternativ: Standard och Premium. Standardmedlemskapet ger tillgång till grundläggande funktioner som veta vem som tittat på din profil och skicka meddelanden. Premiummedlemskapet inkluderar alla grundläggande funktioner, samt extra funktioner som synlighet för fler medlemmar och prioritet i sökresultat. Priserna för båda medlemskapen varierar beroende på hur länge prenumerationen pågår, men du kan bli medlem för så billigt som 149 kr per månad.

Självklart så kan du även skapa ett gratiskonto på Match.com om du vill testa platformen, samt kolla vilka potentiella matchningar som finns tillgängliga, innan du väljer att betala.

Summering

Vi tycker att Match.com är ett utmärkt val för personer som är ute efter ett seriöst förhållande. Dejtingsidan erbjuder en mängd användbara funktioner och evenemang, samt ett stort antal aktiva medlemmar. Priserna för medlemskap är rimliga och ger tillgång till en mängd olika funktioner. Vi tycker definitivt att du bör skapa ett gratiskonto på Match.com, och du bör överväga att bli premium-medlem om du är på jakt efter en seriös relation.

Sending
Användarbetyg
4.91 (11 omdömen)

Det bästa med Match.com

Många svenska medlemmar
Stor chans att hitta någon
Gratis medlemskap
Testa Match.com utan risk
Passar alla singlar
Bra första dejtingsajt
Match.com Fakta
Hemsidahttp://se.match.com/
MålgruppAlla
ÄgareMatch Group
Lanserad1995
GratisJa (Finns premium)
AppAndroid & Iphone
Fördelar
Många svenska medlemmar
Gratis medlemskap
Passar nästan alla singlar
Snabb och enkel registrering
Nackdelar
Match.com är för alla, men inte bäst på allt

Match är en av de äldsta, och samtidigt bästa dejtingsidorna som finns. Den grundades 1993 vilket betyder att Match har haft många år att mogna, och det finns mycket som vi tycker om. Användarupplevelsen är fantastisk, registrering är lätt och du får inte skapa en halvbakad profil. Detta gör så att du kan få mycket information om dina potentiella matchningar genom att bara kolla på profilerna.

Match är gratis att använda hur länge du vill, och det är ett relativt normalt pris om du vill dra nytta av alla premiumfunktioner.

Med det sagt, om du letar efter en livspartner så är Match den bästa dejtingsidan som finns, och även vår “skribentens val”-vinnare.

Skapa ett Match.com konto gratis!Världens största dejtingsida!

Vanliga frågor om Match.com

Match.com ägs av Match Group, Inc, samma koncern som bland annat äger dejtingappen Tinder.

Match grundades 1993 men lanserades officiellt 1995.

Ja, den finns tillgänglig för både Android och Iphone.

Ja, Match erbjuder ett premiummedlemskap. Den erbjuds i 1, 3, 6 och 12 månaders prenumerationer.

Priserna på för ett premium abonnemang hos Match.com skiljer sig åt beroende på hur länge du vill prenumerera. Om du bara vill köpa en månad kostar det 299 kronor, men om du vill binda dig i ett år så kostar det istället bara 149 kronor per månad.

Ja, du kan säga upp din match-prenumeration när som helst via dina kontoinställningar.

Ja, Match prenumerationen förnyas automatiskt till samma pris och längd. Vi rekommenderar att säga upp prenumerationen så fort du har köpt den. På så sätt kan du använda den tiden du betalar för utan risk att den förnyas om du inte vill.

Du kan kontakta Match.com kundtjänst via telefon, e-post eller chatt. Enklaste sättet enligt oss är att kontakta dem genom mejl, det kan du göra genom att klicka på den här länken: https://se.match.com/faq/.

Nej, du kan använda Match.com gratis. Du behöver dock en betald prenumeration för att få tillgång till vissa funktioner.

Kort info om Match.com

Match.com är en onlineplattform för singlar att träffa nya människor och kanske hitta kärlek. Det är en av de äldsta dejtingsidorna som drivs av Match Group, som driver en mängd olika plattformar tillgängliga för människor runt om i världen.

Efter sin officiella lansering år 1995 tog webbplatsen snabbt en ledande position bland dejtingsidorna. Sedan dess har Matchs online-databas bara stigit uppåt och fler och fler registrerar sig fortfarande idag.

Rolig fakta om Match.com

 • Över 180.000 svenskar har träffat sin partner på Match
 • Över 1 miljon meddelanden skickas varje månad på Match
 • Match finns i 25 länder, så du kan träffa någon, även på semestern.
 • 19% är mellan åldrarna 18-29, 44% är mellan 30-49 och 37% är 50+, personer i alla åldrar använder Match.
 • 80% har en högskoleexamen eller har gått i högskolan

Match tror på sin plattforms förmåga att få dig att hitta din perfekta partner så mycket att dem till och med erbjuder en garanti. Om du inte hittar din perfekta partner på webbplatsen inom sex månader, kommer de att ge dig ytterligare 6 månaders medlemskap gratis. 

Litar vi på Match lika mycket som dem själva gör? Läs vidare för att se varför vi har gett Match ett så högt betyg!

Registreringsprocessen 5/5

Att registrera dig och starta en profil på Match.com tar bara några minuter av din tid och kan nästan inte vara enklare. Det första du behöver göra är att svara på två frågor: Vad letar du efter och vart vill du hitta den? Efter att du har angett önskad kön för din partner och ditt postnummer har du möjlighet att logga in via e-post eller Facebook. Sedan lägger du till annan information om dig, inklusive ålder och förnamn, och vipps så har du byggt din profil.

Nöj dig inte med en tom profil

Match hjälper även dig med att fylla i relevant information om dig genom deras smidiga profilbyggare. Byggaren är en kort steg-för-steg-process som fyller din sida med relevant information på webbplatsen. Sådana detaljer inkluderar din längd, kroppsbyggnad, relation och andra personliga detaljer och preferenser.

Vissa av detaljerna du kan svara på är lite mer personliga men Match vill veta hur många barn du har; om du vill ha barn; vad din utbildningsnivå är; om du röker och dricker; och information om din etnicitet, religion, lön och intressen. Du kan självklart välja att inte svara på alla frågor, men vi rekommenderar att svara på så många som möjligt för att öka dina chanser att matcha med din perfekta partner.

Byggaren kommer också att be dig att skriva en kort ”Om mig” del som har en maxgräns på 100 tecken. Begränsningen kan vara lite kort för vissa, men den tvingar folk till att bara ha med dem viktigaste delarna, vilket underlättar när du kollar igenom många profiler. 

Enbart seriösa profiler

När du har slutfört det här avsnittet får du inte bara publicera din profil. Du får en text som säger att den är under granskning av Match personal. Detta är ett extra skyddsskikt som de flesta andra appar inte erbjuder. Naturligtvis måste du också lägga till ett foto, och det måste också vara av en riktig människa. Ett foto av, säg, en kaffe kommer att avvisas.

En irriterande funktion i denna process är att om du vill gå tillbaka och göra en förändring måste du först slutföra undersökningen. Som sagt, när du är klar känns det som att du har svarat på tillräckligt många frågor för att bättre kunna koppla ihop med en likasinnad användare, och inte bara kastar ett stort nät som i exempelvis Tinder.

När det är klart kan du logga in på ditt konto med dina inloggningsuppgifter eller facebook och börja leta efter vänner eller kärleken.

Skapa ett Match.com konto gratis!Världens största dejtingsida!

Profilkvalitén på match 5/5

Profilerna för Match.com-medlemmar kan vara mycket detaljerade med tanke på att användarna tillhandahåller mycket personlig information. Den visar den nödvändiga självskrivna profil-sammanfattningen, en snabb lista över informationen dem svarade på när dem skapade profilen och ett galleri med de foton dem laddade upp. Det avslöjar också intressen som ni båda gillar och fakta om vad han eller hon letar efter i en partner.

Den visar procentandelen av dig och den enskilda medlemmens kompatibilitet. Denna siffra beräknas utifrån din och medlemmens intressen och vad ni båda letar efter. Profiler visar också tre föreslagna profiler som liknar den aktuella Match-medlemsprofilen du tittar på.

Då profilerna granskas av Match innan dem publiceras så är det ovanligt att du påträffar fejkprofiler jämfört med många andra dejtingsidor. Och om det mot förmodan skulle hända så kan du enkelt och gratis anmäla profilerna så att Match tar en extra koll på dem.

Rolig information i profilerna

Match.com erbjuder ett bra och roligt sätt att berätta mer om dig själv genom en ämne-sektion som hjälper dig att lägga till personlighetsdrag och historier. Detta är ett användbart verktyg för att låta folk veta mer om dig utan att skriva en omfattande uppsats. Ämnen inkluderar din “bucketlist”, dina nuvarande besattheter och dina galnaste reseberättelser. Du kan visa upp till tre ämnen i din profil. Vi rekommenderar starkt att skriva in lite saker på den här sektionen och läsa andras ämne-sektioner då den ofta säger mycket om personligheten hos potentiella matchar. Medlemmar kan även lägga till platser dem gillar, exempel på detta kan vara caféer och parker.  

Hitta partners på Match 4.5/5

Match erbjuder många bra alternativ för dig att hitta partners som matchar dig vilket vi nämnde lite om tidigare. En av de viktigaste funktionerna på en dejtingsida är möjligheten att hitta partners, och Match visar att dem har många års erfarenhet genom att erbjuda en stark “discovery” funktion. Det finns omfattande sökfilter för den här funktionen som är: kön, ålder, plats, intressen, utseende, personlig information och livsstil. Du har också möjlighet att söka efter nyckelord om du vill. Det är perfekt om du, till exempel, registrerade dig som en man som söker en kvinna men vill hitta någon att se en fotbollsmatch med dig, då kan du snabbt kolla på manliga profiler som är intresserade av fotboll.

Information om Match.com i Sverige

Det räcker inte att bara ha en bra funktion för att hitta profiler, profilerna måste också vara uppbyggda på ett sätt så att du snabbt får all viktig information. Lyckligtvis är detta något Match är enastående bra med. Du kommer antagligen först vilja kolla in dina potentiella matchnings foton. Både appen och hemsidan gör det enkelt att bläddra igenom dem antingen inom profilen eller i helskärmsläge om du vill titta närmare på dem.

Efter bilderna så kan du se den personliga information som personen väljer att dela med sig. Då Match är väldigt bra på att hjälpa användarna att fylla ut det här så ser du sällan en tom profil. Till sist kommer en av våra favoritdelar vilket är “liknande profiler”. Här kan du se andra profiler som har samma intressen som profilen du kollar på. Det är bra om det är något med den första profilen du inte gillar, exempelvis att du inte är attraherad av personen om du söker en dejt.

Då Match.com är en del av “Match Group”, världens största dejtingföretag, som äger många andra dejtingsidor kan du välja att dela din profil på flera sidor samtidigt. Det betyder att du, utan extra arbete från din sida, kan visa din profil för tusentals extra potentiella partners.

Till sist så kan vi rekommendera att kolla på medlemmarnas “gillade platser” sektion om du ser en profil på någon du gillar. Det här är fantastisk information för dig om du föreslår en dejt då du inte behöver vara orolig att din potentiella partner inte gillar stället.  

Ta kontakt på Match

Att kunna ta kontakt med potentiella partners och boka up dejter är den viktigaste delen för alla som seriöst letar efter någon att träffa. Det är här premium abonnemanget hos Match visar sitt värde. Förutom att skicka meddelanden har premiumbetalande medlemmar några bra funktioner som följer med deras prenumeration:

MatchPhone:

Match Phone låter dig ringa personen du har matchat med genom appen. Du behöver då inte ge ut ditt telefonnummer och riskera att någon du inte gillar får det. Och om du tyvärr inte gillar personen så kan du även blocka den utan krångel. 

Match Me

Match Me är en perfekt funktion för dig som snabbt vill matcha med många personer. Genom att klicka på “Match Me” knappen kommer du att visas i de första föreslagna matchningsprofilerna hos en annan medlem. Du kan bara komma åt knappen om du är premium-betalande medlem och om du uppfyller vissa av medlemmens sökkriterier.

Video Date

Match.com video-dejt

Till sist så får du som premiumanvändare möjligheten att ha en video dejt. Det här är en bra funktion i vanliga fall, men med pandemin så är den nästan ovärderlig. Den här funktionen är tillgänglig om du redan har utbytt minst fyra meddelanden. Det finns två sätt att starta video dejt funktionen. 

Den första är om du ringer. I dina konversationer trycker du då på kameraikonen som visas längst upp till höger på skärmen på din smartphone eller dator.

Den andra är om du får samtalet. Känn inget tryck på att du behöver svara på videosamtalet. Om du känner att det inte är dags ännu att prata över video är allt du behöver göra att trycka nej.

Om du någonsin upplever olämpligt beteende, rapportera det till webbplatsen omedelbart eller så snart dejten är över genom att klicka på ”rapportera” -knappen. 

Skapa ett Match.com konto gratis!Världens största dejtingsida!

Match Appen 4.9/5 

Hemsidor kanske har tappat i betydelse senaste året, men därför står Match-appen redo som en av de bästa dejtingapparna du kan använda. Den kan laddas ner gratis i Google Play Store och Apple App Store. Appen behöver väldigt lite utrymme i din telefon för att lyckas ladda ner, så lite minne på mobilen kommer inte stoppa dig från att träffa din framtida partner.

Mobilappen erbjuder inte ytterligare funktioner gentemot webbsidan, och den fungerar på samma sätt som webbsidan. Vad som gör mobilappen annorlunda är dess enklare navigering och bra användbarhet som ökar användarupplevelsen för mobilanvändare. Till exempel är det bättre att använda “Match Phone” via appen än webbplatsen. Med hjälp av mobilappen kan användare på språng snabbt ta upp en konversation var de än befinner sig och vad de än gör.

Mobilappens användargränssnitt är rent och enkelt. Varje kontaktfunktion kan nås via ikon-flikarna längst ner på skärmen. Då många av appens viktigaste funktioner finns längst ner så är den lättanvändlig med en hand. 

Vi inte upplevt några bugg eller problem när vi använde appen, vilket inte är konstigt då Match är en av de största dejting-företagen i världen. Vi upplevde inte heller att appen drog mycket batteri, vare sig i bakgrunden eller när vi använde den. Då den innehåller alla bra funktioner från webbsidan, och inte har några stora bugg eller problem, så kan vi inte annat än att ge appen fem stjärnor. Eller, det skulle vara 5 stjärnor om det inte var ett litet problem med appen. Problemet är att saker i appen kostar mer än på hemsidan, så om du ska köpa något, använd inte appen.

Pris 4.7/5

Match erbjuder två medlemsplaner – “Standard” och “Premium”. Båda abonnemangen är tillgängliga i 1, 3, 6 eller 12 månader, så du kan besluta vad som är bäst för dig. Standardprenumeranter får grundläggande betalda funktioner som att kunna veta vem som tittade på din profil och skicka meddelanden. Premiumprenumeranter får emellertid alla dessa grundläggande funktioner och mer. 

Vad kostar Match?

Vi har gått igenom deras prenumerationer och som du kan se så kostar Match liknande som många andra dejtingsidor. Vi rekommenderar självklart alltid att du använder gratis-medlemskapet först om det finns tillgängligt.

TidPris/månad
1 månad 299kr
3 månader249kr
6 månader199kr
12 månader149kr

Några av premiumfunktionerna är anonym surfning och MatchPhone, en anonym röstsamtalstjänst exklusivt för Match-medlemmar.

Bortsett från dessa prenumerationer erbjuder Match också två fristående funktioner: Match Me och Boost. Match Me är vad som händer när du har ett öga på en viss medlem, och du vill spela det subtilt. Med den här funktionen är du högst upp på medlemmens matchnings-förslagslista.

Boost lägger din profil som det bästa förslaget på Matches and Discover i en timme. Sextio minuter med topplaceringar kommer utan tvekan att locka medlemmar att kolla in dig. 

Vissa av tjänsterna kan anses vara dyra, och förvirringen med olika priser på mobilen och i webbsidan drar ner betyget lite. Men då du kan testa mycket av dejtingtjänsten gratis, inklusive “discover” funktionen, så kan du testa Match och forma din egen åsikt innan du betalar en enda krona. Därför ger vi Match 4.7/5 i betyg i priskategorin.

Match.com kundtjänst 4,8/5

Match har en mycket bra kundtjänst, och de kan nås på olika sätt. Du kan kontakta dem via telefon, e-post eller så kan du chatta med deras virtuella coach som heter Lara.

Match.com kundtjänst

Inför denna recension så testade vi att kontakta kundtjänsten hos Match.com per telefon och vi var mycket nöjda med resultatet. Vi fick kontakt med en kundtjänstrepresentant inom några timmar och de kunde svara på alla våra frågor.

Vi försökte också kontakta kundtjänsten via telefon och vi var återigen mycket nöjda med resultatet. Kundtjänstrepresentanten var mycket vänlig och de var hjälpsamma och kunde svara på alla våra frågor.

På det hela taget var vi mycket nöjda med kundservicen från Match.com. Det är lätt att nå dem och de är mycket hjälpsamma. Vi ger dem ett betyg på 4,8/5 i denna kategori.

Slutsats

Match är en bra dejtingsajt, och det finns många framgångshistorier som kan bevisa det. Det har en stor databas med medlemmar och funktionerna är mycket bra. Appen är också mycket bra, med en stilren och enkel design som passar alla åldrar. Priserna i appen är dock lite dyrare än på webbplatsen, vilket är förståeligt då de måste ge bort 30% av sina intäkter, men det är endå något vi önskar att de kunde förmedla tydligare.

På det hela taget ger vi Match betyget 4,7/5. Vi anser att detta är en bra dejtingsajt för alla som söker en seriös relation.

Skapa ett Match.com konto gratis!Världens största dejtingsida!